Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.M.

20. 09. 2024. 09:36 >> 09:37
1

pomoć za školski pribor

Počele prijave za jednokratnu pomoć đacima prvacima iz Podgorice

Djeca iz Podgorice koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, a prijava su moguće elektronskim putem. Potrebno je da roditelji, odnosno staratelji, popune prijavni formular i pošalju zahtjev sa portala https://epodgorica.me/. Oni koji nisu u mogućnosti da to učine na ovaj način, mogu podnijeti zahtjev i lično Sekretarijatu za socijalno staranje Glavnog grada.

“Građani će i ovoga puta imati priliku da iskoriste elektronski servis, podnesu zahtjev na jednostavan način, a Glavni grad će po službenoj dužnosti pribaviti svu neophodnu dokumentaciju i izvršiti validnost zahtjeva. Optimizacija postupka rezultat je saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Pojasnili su da će, po okončanju javnog poziva, građani pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci.

“Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 4. oktobra 2024. godine. Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev građani mogu predati i na arhivu Sekretarijata za socijalno staranje, Ulica Vuka Karadžića br. 16 ili poslati poštom u zatvorenoj koverti”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-165 ili na e-mail adresu: anja.raskovic.varagic@podgorica.me.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније