Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Radio Crne Gore

10. 09. 2024. 15:32 >> 15:32

skupština crne gore

Odlaganjem glasanja o Razvojnoj banci spriječiti predizborne zloupotrebe

Vladajuća većina traži da predsjednik Parlamenta Andrija Mandić odgodi ponovno glasanje o Predlogu zakona o Razvojnoj banci Crne Gore. Ocjenjuju da je jučerašnja rasprava u Skupštini pokazala da pojedini poslanički klubovi zloupotrebljavaju situaciju i vode izbornu kampanju. Predlažu da se rasprava o tom zakonu održi nakon podgoričkih izbora. Opozicija poručuje da su poslanici vlasti preuzeli manir premijera Milojka Spajića - da bježe iz Parlamenta.

Poslanici vladeće većine traže od predsjednika Skupštine Andrije Mandića da odgodi glasanje za prijedlog zakona o Razvojnoj banci nakon podgoričkih izbora preciznije za 30. septembar.

Smatraju da je to neophodno jer, kažu, pojedini poslanički klubovi umjesto smislenih diskusija u parlamentu vode izbornu kampanju.

"Prosto ne možemo dozvoliti da u trenutnoj političkoj atmosferi ostavimo prostor neodgovornim političnim strukturama da kršenjem poslovnika izazovu bilo kakav incident u Skupštini", kazao je poslani PES-a Tonći Janović.

Na takve optužbe odgovorio je poslanik URE Miloša Konatara.

"Ovo se do sad još nije dešavalo. Očigledno je da je politički virus držanje Skupštine osim Spajića zahvatio i poslanike parlamentarne većine", kaže Konatar.

Janović za naš Radio precizira i da zakon ostaje u Skupštinskoj proceduri da ga neće povući već će ga razmatrati na kraju vanrednog zasjedanja.

"Tako ćemo obezbijediti da su u najboljoj mjeri ostalI strateški cilje u našoj ekonomiji", Janović.

Delegacija EU je ukazala da Evropska komisija nije razmatrala pojedinosti u vezi sa predlogom Zakona o razvojnoj banci i tada su pozvali parlamentarce da taj akt usaglase sa pravnim tekovinama EU.

Poslanici su, podsjetimo, 17. avgusta na vanrednoj sjednici glasali za predlog zakona koji je stigao od poslanika vladajuće Evrope sad, ali ga je predsjednik države Jakov Milatović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje, između ostalog i zato što su iz zakonodavnog procesa isključene konsultacije sa Evropskom komisijom radi usaglašavanja normi zakona sa evropskim standardima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније