Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

19. 09. 2024. 13:37 >> 13:37
1

Konatar

"Dok smo se mi borili Saša Mujović je ćutao i boravio u štabovima DPS-a"

U reagovanju na izjave nosioca liste Demokrata i PES-a Saše Mujovića, potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar je kazao da je on išao na proteste protiv DPS-a i glasao u Skupštini za povećanje plata i penzija dok je Mujović ćutao.

 

"E moj Saša, da ti kažem par stvari, u politiku sam ušao kao student, da bih dao svoj skromni doprinos da se desi 30. avgust 2020. - dok si ti Saša ćutao! Do tog 30. avgusta 2020. godine na ulici sam bio na svakom protestu sa Dritanom, Lukom Rakčevićem, kolegama iz opozicije i građanima - dok si ti Saša ćutao", poručio je Konatar Mujoviću.

Konatar je istakao i da je Mujović ćutao dok je on kao poslanik u Skupštini Crne Gore od 2020. glasao ili bio jedan od predlagača zakona kojima su povećane minimalna zarada sa 222€ na 450€, minimalna penzija sa 147€ na gotovo 300€, uvedeni dječiji dodaci, obezbijeđeni besplatni udžbenici, obezbijeđen lijek "Trikafta".

"Dritan Abazović je poslije 2020. kao neko ko je bio na čelu borbe protiv kriminala i korupcije, rizikovao svoj život zajedno sa svojim kolegama i hrabrim pripadnicima Policije i Tužilaštva poveo borbu protiv kriminala i ostvario istorijske rezultate - dok si ti Saša ćutao! Vlada Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem ostvarila istorijske rezultate, spustila javni dug, omogućila najveći ekonomski rast i rast BDP-a u poslednjih 10 godina, omogućila najveći rast plata i penzija tokom 2022. i 2023. i povećala standard građana - dok si ti Saša ćutao,", istakao je Konatar.

Konatar je naglasio i da je Saša Mujović ćutao i kad je aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović zaokružio proces političkih promjena i pobijedio Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima 2023. godine, kad je pobijedio DPS na izborima u Podgorici 2022., a kad je kao ministar 42. Vlade bio jedan od kreatora programa Evropa sad 1.

"Na kraju, zbog građana koji su se 30 godina borili za promjene, trpjeli pritiske i žrtvovali se dok si ti ćutao i mislio samo na sebe i čekao fotelju - da ti kažem: Saša bio si u štabu DPS-a. Tačka. I cijelo ovo vrijeme si ćutao dok smo se mi borili! To govori dosta Saša", zaključio je Konatar.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније