Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/M.L.B.

18. 09. 2024. 23:01 >> 23:01

Premijer Izraela

Netanjahu se zarekao da će vratiti kućama stanovnike sjevera

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu se večeras zarekao da će vratiti desetine hiljada stanovnika evakuisanih iz sjevernog pograničnog područja sa Libanom njihovim kućama.

"Rekao sam to ranije, vratićemo stanovnike sjevera njihovim kućama bezbjedno i to je tačno ono što ćemo uraditi", najavio je Netanjahu u kratkoj video poruci.

On nije pomenuo eksplozije čija je meta bio Hezbolah u Libanu u protekla dva dana, prenijele su agencije.

U međuvremenu se broj žrtava najnovijih današnjih eksplozija uređaja za komunikaciju širom Libana povećao sa devet na 14, a više od 450 ljudi je ranjeno, saopštilo je libansko ministarstvo zdravlja.

Šef izraelske vojske general-potpukovnik Herci Halevi je kasnije večeras rekao da je Izrael pripremio dodatne planove protiv Hezbolaha i da je spreman za udar.

Izrael ima "mnogo više mogućnosti" koje nisu još iskorišćene u borbi protiv Hezbolaha, prenio je Tajms of Israel.

"Imamo mnoge mogućnosti koje još nisu aktivirane, vidjeli smo neke od tih stvari i čini mi se da smo dobro pripremljeni i pripremamo se da ostvarimo te planove", rekao je Halevi i dodao da bi u svakoj fazi cijena za Hezbolah trebalo da bude visoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније