Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.M. ]

20. 09. 2024. 08:44 >> 08:44

nije ozbiljno povrijeđena

Bivša kraljica Danske Margrete završila u bolnici poslije pada

Bivša kraljica Danske, Margrete Druga, hospitalizovana je posle pada kod kuće, ali nije ozbiljno povrijeđena.

Danska kraljica Margrete II, koja je u januaru abdicirala i prepustila tron sinu Frederiku, primljena je u bolnicu nakon što je pala u svojoj kući, javljaju danski mediji. Ona navodno nije ozbiljno povrijeđena.

Kraljica, koja ima 84 godine, primljena je sinoć u Univerzitetsku bolnicu glavnog grada Danske na posmatranje nakon pada u zamku Fredensborg, severno od Kopenhagena, saopštila je kraljevska kuća.

Kralj Frederik je na proslavi stogodišnjice Hora kraljevske kapele rekao novinarima da je razgovarao s njom i da se kraljica nalazi „u dobrim rukama“.

Margrete je trebalo da učestvuje na događaju u petak, povodom obiljležavanja 75. godišnjice Odeljenja za arheologiju na Univerzitetu Arhus, ali je njeno učešće sada otkazano.

Prije abdikacije kraljica je imala komplikovanu operaciju kičme, posle koje se dobro oporavila, ali najčešće hoda uz pomoć štapa.

Upravo je pogoršano zdravstveno stanje navela kao razlog iznenadne odluke da abdicira posle 52 godine na tronu, koju je saopštila u novogodišnjoj noći.

Time je postala prvi danski monarh koji je abdicirao u gotovo 900 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније