Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ Mina ]

27. 10. 2024. 10:45 >> 10:51

POTROŠNJA PORASLA

Italijani godišnje troše 24 milijarde eura na kozmetiku

Italijani godišnje troše 24 milijarde eura na njegu tijela, uključujući tretmane ljepote, frizerske usluge i razne kozmetičke proizvode.

​Samo u sektoru kozmetike, potrošnja je porasla 31,5 odsto u posljednjih deset godina, objavila je italijanska asocijacija za ekodermatologiju Skineko, prenosi SEEbiz.

Prošle godine, svaka italijanska porodica u prosjeku je potrošila oko 929 eura na ljepotu i njegu tijela.

Od toga, 12,5 milijardi eura je izdvojeno za kozmetičke proizvode, uključujući sredstva za higijenu, proizvode za lice, kosu i parfeme.

Očekuje se da će u ovoj godini u sektoru kozmetike ta brojka dostići 13,5 milijardi eura, što predstavlja rast od osam odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Italijani posebnu pažnju posvećuju njezi kose, pa je tako prošle godine potrošeno više od jedne milijarde eura na proizvode za kosu i gotovo 9,8 milijardi na usluge frizera, što u prosjeku iznosi skoro 380 eura godišnje po porodici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније