Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

28. 10. 2024. 16:23 >> 16:24
1
Čitaj mi:

PAPA FRANJO

"Migranti su potrebni Italiji, učimo od njih"

Rimokatolički poglavar papa Franjo izjavio je danas da su migranti potrebni Italiji, jer Italijani nemaju dovoljno djece.

„Danas su migranti potrebni mnogim zemljama. Italija nema dovoljno djece. Prosjek starosti je 46 godina. Italiji su zato migranti potrebni i treba da ih primi, pomogne im i integriše ih”, poručio je papa, a prenijela je agencija Ansa.

Poglavara rimokatoličke crkve, koji je potomak italijanskih migranata u Argentini, opisao je migrante kao „učitelje nade”.

„Ja sam sin migranata, i kod kuće smo uvijek imali taj osjećaj da smo došli da bi napredovali. Migranti napuštaju kuću u nadi da će na drugom mjestu naći nasušni hljeb”, kazao je papa.

Prema njegovim riječima, oni se ne predaju i onda kada se čini da je sve protiv njih i kada nailaze na zatvorena vrata i odbijanje, prenosi Vatikan njuz.

„Njihova upornost, potpomognuta često ljubavlju prema porodicama koje su ostale u domovini, može da nas nauči mnogo čemu”, poručio je papa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније