Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

K. J. [ Mirror ]

01. 10. 2024. 21:41 >> 21:41
1

pravimo grešku

Koji je pravi način za konzumiranje jabuke

Jabuka na dan tjera doktora iz kuće napolje – ali samo ako je jedete na pravi način.

Ispostavilo se da svi pravimo istu grešku kada jedemo jabuke, a ispravan način konzumiranja ovog voća mogao bi da vas iznenadi.

Takođe, vjerovatno je besmisleno da pokušavamo da operemo koru prije nego što zagrizemo jabuku, piše Mirror.

Studija objavljena u časopisu Frontiers još 2019. godine otkrila je da prosječna jabuka sadrži nevjerovatnih 100 miliona bakterijskih ćelija. Ali, suprotno uvreženom mišljenju, većina njih ne nalazi se u kori.

Zapravo, ako bacate srž (meso ploda), takođe bacate oko 90 miliona bakterijskih ćelija koje mogu da imaju velike koristi za zdravlje vaših crijeva.

Samo oni dovoljno hrabri da pojedu cijelu jabuku, uključujući peteljku i sjemenke, imali bi koristi od svih bakterija, kao i dodatnih vlakana i flavonoida.

„Uopšteno, peteljka i sjemenke pokazali su najveću količinu bakterija, a zatim slijedi peteljka i meso ploda“, navodi se u studiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније