Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.B. [ N1 ]

01. 10. 2024. 16:31 >> 16:32
Čitaj mi:

STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Djelovi piletine mogli bi da budu štetni za zdravlje

Piletina je omiljeno meso zbog svog bogatog ukusa i jednostavne pripreme. Međutim, nije svaki dio ovog mesa jednako zdrav.

Iako mnogi misle da su određeni djelovi piletine bogati hranjivim materijama, istina je daleko od toga. Piletina je dobar izvor vitamina D, kalcijuma i proteina, a sadrži i kolin, važan za funkcije mozga i memoriju, prenosi net.hr.

Dok rijetko ko može da odoli ovom mesu, stručnjaci upozoravaju da nisu svi njeni djelovi zdravi i ne preporučuju učestalo konzumiranje.

Pileća kožica

Istraživanje sprovedeno u Kini otkrilo je da je pileća kožica vrlo štetna za zdravlje. Ovaj dio se sastoji gotovo isključivo od masti i može da sadrži brojne bakterije.

Mnogi misle da nam koža sa nogu, bataka i pilećih prsa donosi vlakna kolagena, ali to nije istina. U stvarnosti, ona ne doprinosi unosu kolagena i može da naškodi vašoj figuri.

Dobro razmislite prije sljedeće konzumacije.

Džigerica

Džigerica je još jedan dio koji bi trebalo da izbjegavamo. Iako je bogata vitaminom B12, sadrži i visoke količine masti koje mogu da povise holesterol.

Bijelo meso se preporučuje, jer sadrži visok nivo proteina, malo masnoća i kalorija, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da smršaju ili održe težinu, piše Health Digest, a prenosi N1 Zagreb.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније