Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

23. 09. 2024. 10:46 >> 10:48

malo ko može da se nosi sa mančester sitijem

Terenska dominacija Sitija iako se Arsenal nije predavao do posljednjeg minuta

Arsenal, koji je igrao sa desetoricom, izbjegao je poraz u gostima od Mančester sitija u osmom minutu nadoknade golom Stounsa za 2:2.

Šampion Engleske jedva da je prelazio na polovinu rivala sinoć, ali kada je to radio bio je ekstremno opasan po Edersona.

Domaći su poveli u 9. minutu, kada je Savinjo dao loptu Erlingu Halandu, a on rutinski savladao Davida Raju.

Arsenal je izjednačio na "kvarno" - igrači Sitija se nisu postavili prilikom izvođenja lopte nakon faula, a Rikardo Kalafjori postigao prelijep gol za 1:1 u 22. minutu.

Potpuni preokret je donio Gabrijel Magaljaeš, koji je nakon kornera Bukaja Sake na startu sudijske nadoknade 1. poluvremena glavom zakucao loptu u mrežu Edersona.

Siti je u nastavku napadao, ali nije mogao da probije sjajan blok igrača Mikela Artete i izvanrednog Raju sve do 98. minuta, kada je Stouns izrastao u heroja.

Kada je statistika u pitanju, Gvardiolinom timu rijetko ko može da parira. Na sinoćnjem meču Siti je imao posjed lopte 78 % a 90 % samo u drugom poluvremenu uz 28 udaraca od čega devet u okvir gola, u jednom trenutku čak 109 kompletiranih dodavanja na protivničkoj polovini. Za to vrijeme Arsenal je imao samo dva.

Otkako je Opta počela da se bavi statistikom, samo dvojica igrača su odigrala 89 i više minuta u meču Premijer lige, a da za to vrijeme nisu uputili nijedan tačan pas. Obojica su igrala juče za Arsenal. Riječ je o Jurijenu Timberu i Kaiju Havercu.

Njemac je pokušao pet puta, Holanđanin jednom više.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније