Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

21. 09. 2024. 12:15 >> 13:55
1
Čitaj mi:

SPAJIĆ

"Prvi stanovi sredinom 2026. godine, kvadrat 1.000 eura sa kamatom 1,2 odsto"

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović istakao je prilikom predstavljanja programa za rješavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima, da je ovo veliki dan za Crnu Goru jer je u pitanju najveći urbanistički plan u Crnoj Gori. Premijer Milojko Spajić kazao je da je u pitanju vrlo impresivan projekat, te da Crna Gora živi svoj san.

Premijer Milojko Spajić i ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović predstavili su program za rješavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima.  

"Planiramo potpuno novi dio Podgorice, u pitanju je Velje brdo, a dodatnu važnost daje projektu to što će on biti ujedno i mjesto gdje ćemo pokušati da realizijemo plan kako da građani Crne Gore, posebno oni mlađi koji treba da grade porodice, lakše dođu do stana", istakao je Radunović. 

Kazao je da je planiran prostor za oko 42.000 ljudi, biće 57 odsto parkovskih površina, za sport i rekreaciju je predviđeno 500.000 kvadratnih metara.

Naglasio je da sve što se bude radilo radiće se po strogim ekološkim pravilima.

"Očekujte jedan grad u kome sve postoji, sve zgrade imaće podzemne garaže”, najavio je Radunović.

 

Premijer Milojko Spajić kazao je da je u pitanju vrlo impresivan projekat, te da Crna Gora živi svoj san.

"Amerika ima američki san, a Crna Gora će uskoro da dobije svoj san", kazao je Spajić.

"Stvarno je u pitanju impresivan rad ne samo Ministarstva urbanizma već i drugih resora koji su bili uključeni u projekat", dodao je Spajić. 

"Govorili smo o ljudima sa privilegijama koji će da žive ovdje, to su u stvari državljani Crne Gore koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Svaki državljanin Crne Gore će biti isto tretiran", istakao je on. 

Prioritet će, kaže Spajić, imati oni koji su podstanari, mladi bračni parovi, lica sa invaliditetom, porodice sa djecom sa smetanjama u razvoju.

"Za 100 kvadrata, stanove sa tri spavaće sobe, imaćemo mjesečnu ratu koja će iznositi 390 eura. Ne postoji učešće, i koštaće 390 eura mjesečno za 30 godina otplate", kazao je Spajić.

Istakao je da za stan od 60 kvadrata biće otplata sa mjesečnom ratom od 290 eura.

"Ovakve cijene ne postoje na crnogorskom tržištu", naglasio je on. 

Spajić je kazao da će m² biti 1.000 eura, a izvedena kamata rate 1,2 posto godišnje.

Spajić: Izbori svaka dva-tri mjeseca, ne možemo da zaustavimo državu

Na pitanje novinarke zašto je projekat predstavljen sada uoči lokalnih izbora u Podgorici, Spajić je kazao da nažalost imamo sistem gdje su lokalni izbori svakih dva, tri mjeseca.

"Imali smo izbore u Budvi, Andrijevici, Gusinju, pa sad imamo u Podgorici, onda u Kotoru i Budvi, pa će biti i u Nikšiću. Da li to znači da treba potpuno zaustavimo državu, da se izbori izređaju a da mi sjedimo i gledamo u nebo", poručio je Spajić.

Istakao je da smatra da građani treba da očekuju da svaki mjesec bude ovakav.

Odgovarajući na pitanje zašto tik pred podgoričke izbore predstavljaju projekte, pri čemu znaju koliko su građani ranije kritikovali DPS za takve poteze, Spajić je istakao da DPS nije pravio rezultate, te da je vodio partiokratski režim.

"DPS je davao je stanove privilegovanim građanima Crne Gore koji su imali njihovu člansku kartu, to su prakse koje su istorija, one se neće ponavljati. Želimo rezultatima da se dokažemo građanima i to rezultatima za sve građane", kazao je Spajić.

Naglasio je da nikakve diskriminacije ne postoje, te da će nastaviti da rade nezavisno od toga kada su lokalni izbori.

Radunović: Projekat niko neće spomenuti u kampanji 

Radunović je istakao da su bili nadljudski napori dok se uopšte našla lokaciju za ovoliki projekat.

"To što se ovo pogodilo da bude pred lokalne izbore, to smo premijer i ja raskrstili sa našim listama i strankama, niko ovo neće pomenuti u kampanju da ne bi neko pomislio da želimo da ovo zloupotrijebimo", istakao je Radunović.

Istakao je da je ovo velika stvar za Crnu Goru i da će brzo biti donešen plan.

"U toku sljedeće godine će biti veliki međunarodni konkurs, nakon toga parcelizacija", kazao je Radunović.

 

 

 

 

 
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније