Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

20. 09. 2024. 16:18 >> 16:21

BIVŠI CRNOGORSKI DIPLOMATA

Ratko Knežević član borda Atlantskog saveza u Vašingtonu

Nekadašnji crnogorski diplomata Ratko Knežević rekao je da mu je čast što je nedavno imenovan za člana Borda Atlantskog savjeta u Vašingtonu.

"Atlantski savjet je eminentni tink-tenk sa sjedištem u Vašingtonu,  posvećen promovisanju konstruktivnog liderstva i angažovanja u međunarodnim poslovima. Osnovan 1961. godine, fokusira se na širok spektar globalnih pitanja, uključujući bezbjednost, ekonomsku politiku i transatlantske odnose. Kroz detaljna istraživanja, javne događaje i inicijative za saradnju, Savjet ima za cilj da podstakne dijalog i razumijevanje među liderima, kreatorima politike i stručnjacima, što na kraju doprinosi sigurnijem i prosperitetnijem svijetu", rekao je Knežević.

Kako je rekao, čast mu je što je nedavno imenovan za člana Borda Atlantskog savjeta.

"U ovoj ulozi, radujem se saradnji sa cijenjenim kolegama i doprinosu uticajnim diskusijama i inicijativama koje se bave izazovima i prilikama sa kojima se danas suočava naš svijet. Zajedno, cilj nam je da njegujemo dijalog i razumijevanje među liderima, kreatorima politike i stručnjacima, na kraju radeći na sigurnijoj i prosperitetnijoj budućnosti  Uzbuđen sam što ću krenuti na ovo putovanje i zahvalan sam na prilici da služim zajedno sa tako istaknutim pojedincima u Atlantskom savjetu", naglasio je Knežević. 

On je objasnio da je Global Citizenship Award Atlantic Council godišnje priznanje koje se odaje pojedincima i organizacijama za njihov izuzetan doprinos globalnom sigurnosti, međunarodnoj saradnji i promociji demokratskih vrijednosti.

"Sljedećeg ponedjeljka, 23. septembra u Njujorku Atlantski savjet će odati počast premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu, premijerki Italije Đorđi Meloni, predsjedniku Gane Nanu Akufo-Adu i filmskom producentu iz Južne Koreje Majku Liju", naglasio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније