Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

RTCG Press

02. 10. 2024. 15:57 >> 15:57
1
Čitaj mi:

ZAVRŠEN KONKURS

Montesong 2024: Pristigle 32 pjesme, imena finalista 10. oktobra

Javni konkurs za izbor pjesme koja će predstavljati Crnu Goru na „Eurovision Song Contest 2025“ u Švajcarskoj, zatvoren je 1. oktobra.

Arhiva RTCG primila je 32 prijave, a organizatori festivala Montesong najavili su da ostavljaju prostor za dodatne prijave tokom narednih nekoliko dana putem Pošte Crne Gore.

Nakon toga, biće poznat konačan broj prijavljenih kompozicija, od kojih će Selekciona komisija izabrati 16 finalista. Imena učesnika i njihovih kompozicija biće objavljena 10. oktobra.

Organizatori priznaju da je rok za prijavu bio kratak, te se nadaju da će Selekciona komisija prepoznati potencijal u demo snimcima, koji mogu biti oblikovani u kvalitetne aranžmane. Finalisti će imati priliku da dodatno unaprijede svoje kompozicije do 1. novembra.

Premijera pjesama na YouTube-u

Izabrane kompozicije biće predstavljene 27. novembra u sportskoj dvorani Voco u Podgorici, na Dan Radija i Televizije Crne Gore.

Pjesme će biti objavljene i na YouTube kanalu desetak dana prije održavanja Montesonga, kako bi publika imala dovoljno vremena da donese odluku za koga će glasati.

Medijski izvještaji iz regiona potvrđuju veliko interesovanje za Montesong, a to je potvrdio i direktor festivala, Danijel Alibabić, u emisiji PopTop. Osvrnuo se na nedoumice i pogrešne interpretacije motivacije i ohrabrivanja izvođača:

„Niko nije pozvan da konkretno učestvuje na Montesongu, niti može biti pozvan da predstavlja Crnu Goru na Eurosongu, a da prije toga nije dio festivala. Ne postoje nikakvi pozivi od strane Udruženja estradnih umjetnika i izvođača, niti od strane RTCG-a.“

Uz njega, gost emisije bila je i umjetnička direktorica Vladana Vučinić, koja je istakla da će 16 finalista predstavljati presjek crnogorske muzičke scene,

„Po tome ćemo znati da li postoji baza da se ovo takmičenje iz godine u godinu nastavi. Nadam se da će muzičari opravdati očekivanja i da će Montesong postati tradicija,“ istakla je Vučnić.

Detaljnije o predstojećem Montesong festivalu, u petak, 4. oktobra u 22 sati na TVCG 2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније