Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Tanjug ]

02. 10. 2024. 12:45 >> 12:45
Čitaj mi:

U JAPANU

Stroge kazne za vrijeđanje preko interneta

Vrijeđanje preko interneta u Japanu može biti sankcionisano zatvorskom kaznom od godinu i po i drugim strogim kaznama.


Primjena strožijih kazni je značajna, jer „pokazuje da pravne regulative tretiraju sajber maltretiranje kao zločin kojim se treba ozbiljno pozabaviti i djeluje kao sredstvo odvraćanja od takvih postupaka”, izjavio je japanski ministar pravde, prenosi Tanjug. On je naglasio da odluka o kažnjavanju ne može da se smatra „neopravdanim ograničenjem slobode izražavanja”.

Maksimalna novčana kazna za vrijeđanje preko interneta u Japanu je 2.200 dolara, a za najteže oblike sajber nasilja propisano je godinu i po dana zatvora.

Produžiće se i rok zastarelosti u vezi sa vrijeđanjem, sa jedne na tri godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније