Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Blic ]

24. 09. 2024. 12:29 >> 12:29

KĆERKA KURTA KOBEJNA

Frensis Bin Kobejn - Majka joj je u trudnoći uzimala heroin,oca je izgubila kao beba,spiskala ogromno bogatstvo

Kćerka Kurta Kobejna imala je samo godinu dana kada je njen otac odlučio da napusti ovaj svijet. Iako je Nirvana u tim trenucima bila na vrhuncu popularnosti, a imao je i dijete i trebalo je da bude srećan, legendarni rok muzičar poklekao je pred svojim demonima, porocima i depresijom. Desilo se to prije više od tri decenije, vjerovali ili ne.


Frensis Bin Kobejn, kćerka legendarnog Kurta Kobejna, imala je privilegiju da kao beba od nekoliko mjeseci prisustvuje dodjeli MTV nagrada u Los Anđelesu, zajedno sa tatom i mamom Kortni Lav. Ali, njeno djetinjstvo nije bilo previše srećno. Prerano je ostala bez oca, a majčin način života bio je prilično turbulentan, pa su starateljstvo nad Frensis dobile baka i tetka.

Kortni je čak zaradila zabranu prilaska kćerki dok je maloljetna. Nije tajna da je Kobejnova udovica bila problematična, da je tokom trudnoće koristila heroin i pravila skandal za skandalom. Magazin Rolling Stone proglasio ju je najkontroverznijom ženom otkako postoji rokenrol, što takođe ide u prilog zaključku da je odluka suda bila sasvim opravdana.

Kada je Frensis postala punoljetna, naslijedila je očeve milione. Danas dobija oko 100 hiljada dolara mjesečno zahvaljujući autorskim pravima, ali je, po sopstvenom priznanju, najveći dio bogatstva bacila niz rijeku. Nažalost i ona je, poput roditelja, bila sklona narkoticima i alkoholu, i trebalo joj je mnogo vremena dok se nije dozvala pameti.

Bilo je to 2016. godine, kada se razvela od prvog muža i povukla iz javnog života. Tokom sudskog procesa, sa bivšim suprugom Ajzaijom Silvom vodila je rat oko Kobejnove gitare (sa čuvenog performansa iz 1993. "Nirvana MTV Unplugged"), za koju je tvrdio da mu je poklonila. Nije uspjela da dokaže suprotno, a Silva je kasnije instrument prodao na aukciji za vrtoglavih šest miliona dolara. Najskuplja gitara u istoriji.

Nesuđena Bela Svon
Frensis se nekada bavila modelingom, a danas – vizuelnom umjetnošću. Imala je šansu da postane uspješna glumica, jer je kao tinejdžerka i dijete poznatih roditelja bila pod lupom javnosti i medija, ali je odbila neke sjajne uloge, najprije naslovnu koju joj je ponudio Tim Barton u "Alisi u Zemlji čuda", a potom i onu kojom se proslavila Kristen Stjuart u "Sumrak" sagi.

Na Instagramu, gdje se predstavlja kao "Space Witch", Frensis Bin Kobejn ima dva miliona pratilaca, pa možete podrobnije da se informišete o njenom liku, djelu i radu. Nedavno je proslavila 32. rođendan, a malo je nedostajalo da ne dočeka trideseti.

"Trideset! Uspjela sam! Iskreno, dvadesetogodišnja Frensis nije bila sigurna da će se to dogoditi. U to vrijeme, unutrašnji osjećaj dubokog prezira prema sebi izazvan nesigurnošću, destruktivnim mehanizmima suočavanja sa stvarnošću i sa traumama koje moje tijelo i mozak nisu mogli da podnesu, uticali su na moju viziju sebe i svijeta. Srećna sam što sam ovdje", napisala je tada u objavi na Instagramu.

Život je promijenila, a i u ljubavi je, reklo bi se, pronašla sreću. Prošlog oktobra kćerka Kurta Kobejna udala se za skejtera Rajlija Houka, a matičar je bio njen kum Majkl Stajp, frontmen kultnog benda R.E.M. U međuvremenu je izgladila i odnose s majkom na koju, kažu mnogi, neodoljivo podsjeća, naročito iz mlađih dana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније