Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

20. 09. 2024. 18:49 >> 18:48

PLEJMEJKER SUTJESKE

Luk: Dopada mi se u Nikšiću, jedva čekam da sezona počne

Košarkaši Sutjeska ulaze u završnicu priprema za novu sezonu. Nikšićani sezonu otvaraju narednog četvrtka (18) u Skoplju protiv Rabotničkog u 1. kolu ABA2 lige.

Plejmejker Nikšićana Ostin Luk ističe da je timski duh odličan i vjeruje da će sezone biti uspješna.

On ima iskustvo igranja u ABA ligi, gdje je nosio dres FMP-a, te NLB ABA2 ligi, budući da je u tom takmičenju igrao za Helios i Cedevitu Junior.

“Dopada mi se ekipa, trener je iskusan, znam da je vodio Igokeu u AdmiralBet ABA ligi. Saigrači su odlični, Kobija i mene su dočekali raširenih ruku, kao porodica smo.Tokom karijere u Heliosu i Cedeviti Junior imao sam priliku da igram protiv Sutjeske. Pamtim Barovića od prošle sezone kad sam igrao za Cedevitu, Spasojević je igrao za Krku, kad sam ja igrao za Helios – igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog tokom našeg boravka u Sloveniji. Gledam mnogo utakmica, tako da i ostale saigrače dobro poznajem", ističe Luk.

Sutjeska je tokom pripremnog perioda odigrala sedam kontrolnih utakmica. Savladala je Radnički iz Goražda, Kotor, Teodo, Jedinstvo iz Bijelog Polja i Leotar, a dva puta je izgubila od Podgorice.

"Mislim da je tim izgledao dobro tokom prijateljskih utakmica. Iskusni smo i to nam mnogo pomaže. Kad počne sezona očekujem da to bude još bolje, jer pripreme mogu da budu duge, sa jakim treninzima. Uzbuđeni smo – jedva čekamo da počne sezona.”, ističe Luk.

Sutjeska je u grupi B sa Vojvodinom, Bosnom i Rabotničkim, a dva tima iz grupe prolaze u narednu fazu.

"Teška grupa. Ozbiljni, jaki, iskusni timovi, sa velikim budžetima. Ali, i mi smo iskusni. Možemo protiv svih da igramo. Na terenu ćemo pružiti maksimum, a vidjećemo šta će se desiti. Želim da pobjeđujem na svakom meču, da igram najbolju košarku.”, kaže plej Sutjeske.

Od ove sezone u ABA2 lige ukinuti su "baloni", pa će Sutjeska imati pomoć svojih navijača.

"Potrudićemo se da igramo najbolju košarku. Nadam se da će navijači napuniti dvoranu tokom mečeva, da će biti glasni i da će biti naša najveća podrška. Nema više "balona", igraćemo mečeve kod kuće, što je veoma bitno. Navijači mogu da nam budu od velike pomoći. Na nama je da, kad izađemo na teren, damo sve od sebe”, zaključio je Luk.

Uoči početka sezone ugovore sa klubom su produžili Radosav Spasojević, Andrej Vulević, Đorđe Otašević, Jovan Vojinović, Miloš Vujović i Vukota Pavić. Ekipu je preuzeo Dragan Bajić, a kao pojačanja su osim Luka stigli Milić Starovlah i Kobi Vebster.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније