Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R. [ Beta ]

20. 09. 2024. 20:54 >> 21:06
Čitaj mi:

trener sitija

Gvardiola: Pobuna o velikom broju utakmica treba da dođe od igrača

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izrazio je danas uvjerenje da ukoliko treba da dođe do promjena zbog prekomjernog broja utakmica, ta pobuna treba da dođe od igrača.

"Uvjeren sam da, ako nešto mora da se promijeni, to mora da dođe od igrača", rekao je novinarima Gvardiola upitan o dodavanju utakmica u svijetu profesionalnog fudbala.

Španski vezista Mančester sitija Rodri rekao je nedavno da su fudbaleri na ivici stupanja u štrajk zbog povećanja broja utakmica.

"Oni (fudbaleri) su jedini koji mogu nešto da promijene u organizaciji, koji mogu da se izraze", odgovorio je Gvardiola na pitanje o nedavnim pozicijama koje su igrači zauzeli.

Prema njegovim riječima, posao može bez trenera, sportskih direktora, medija, vlasnika, ali bez igrača, nema meča.

Kritike na račun povećanog broja utakmica pojavile su se uoči Lige šampiona u novom formatu.

Međunarodna federacija sindikata fudbalera (Fifpro) procijenila je da igrač ne bi trebalo da učestvuje na više od 50 ili 60 utakmica po sezoni, u zavisnosti od uzrasta.

Nekoliko trenera je nedavno prenijelo zabrinutost igrača, kao što su Karlo Anćeloti, Didije Dešan i Vensan Kompani, menadžer Bajerna iz Minhena koji je tražio da se odredi maksimalan broj mečeva koji će se igrati tokom godinu dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније