Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

23. 09. 2024. 18:13 >> 19:54
Čitaj mi:

Predstavljena suzana lazović

"Želim da svako mrzi kad igra protiv Crne Gore"

Nikola Petrović i Marko Ivanović, kojima su u radu pomagali tadašnji treneri Budućnosti Tone Tiselj, odnosno Đula Žiga, potom Dragan Adžić, Per Johanson, Kim Rasmusen i Bojana Popović, a sada i Suzana Lazović. Članica najbolje generacije u istoriji crnogorskog rukometa sedma je selektorka u istoriji "lavica" i prva koja je kao igračica osvojila dvije medalje nezaboravne 2012. godine.

Evropska prvakinja iz Beograda i olimpijska vicešampionka iz Londona, koja je u tadašnjem timu Dragana Adžića bila prva odbrambena snaga, na predstavljanju je poručila da će sve u igri bazirati na jakoj odbrani.

I imala je zanimljivu poruku.

"Ako djevojke ispoštuju jedna drugu i dogovor sa trenerom, niko neće moći da nam stane na crtu. Želim da svako mrzi da igra protiv nas, Crna Gora je uvijek tako gradila igru i dolazila do rezultata. Ne bavim se prošlošću, krećemo od nule. Imam svoju filozofiju i strategiju, usmjerena je u pravom pravcu i vidjeće se već na Evropskom prvenstvu", poručila je 32-godišnja Podgoričanka.

Reprezentacija će ove sedmice trenirati u Podgorici, a na spisku su 24 igračice.

"Hvala predsjedniku Saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na povjerenju, sigurna sam da ću ga opravdati, kao što sam učinila kada sam bila igračica. Čast je i obaveza biti da budem dio ove reprezentacije, a odrasla sam u ovom sistemu. Sigurna sam da će se ovaj tim vratiti na stare staze uspjeha. Crnu Goru su uvijek karakterisali borbenost i hrabrost, sigurna sam da će ove djevojke to pokazivati iz godine u godinu", poručila je Lazovićeva.

Pomoćnik je Igor Marković, Sonja Barjaktarović će biti zadužena za rad sa golmankama, Danica Delić za kondicionu pripremu, a jedino je fizioterapeut isti - Andrija Damjanović.

"Odlučila sam se za Igora Markovića, Sonju Barjaktarović i Danicu Delić, Andrija je bio tu dok sam i ja igrala i ima vrhunsko znanje. Rekla sam igračicama da sam odabrala stručni štab kojem stoodstotno vjerujem. Igor i ja imamo sličnu filozofiju, mislim da može mnogo da mi pomogne. U radu sa reprezentacijom Kine sam shvatila da dva oka ne mogu da vide sve i bitno mi je da imam pravu osobu pored sebe, koja će me u određenim situacijama smiriti ako za to bude bilo potrebe".

Tokom ove sedmice će ekipa samo trenirati u Podgorici, a za oktobar i novembar su zakazane utakmice i zajednički trening sa Hrvaticama i Slovenkama. To će biti zagrijavanje za Evropsko prvenstvo, na kojem će "lavice" igrati u grupi sa Srbijom, Rumunijom i Češkom.

"Cilj na Evropskom prvenstvu je da pokažemo hrabrost, zajedništvo i koheziju. Smatram da samo sa tim što nam je prioritet možemo da dođemo do onoga što će nam biti cilj".

U konkurenciji za EHF Euro će biti i Marta Batinović, koja sada nije tu.

"Marta će sigurno biti tu. Bila je povrijeđena, trebalo je da bude na spisku, ali smo se dogovorili da preskoči ovo okupljanje, kako bi što spremnija dočekala oktobar. Ostale igračice ne bih imenovala da neku ne preskočim, a dosta mlađih nada će dobijati šansu", poručila je nova selektorka.

Odbrana će biti zaštitni znak.

"Dok god se budem bavila trenerskim poslom, ključ svake utakmice će biti odbrana. To mi je bila filozofija u prethodnim klubovima i reprezentacijama, to mi je donijelo rezultate i sigurna sam da samo ako budemo to poštovali, možemo da donesemo Crnoj Gori rezultat".

Lazovićeva je otkrila da je razgovarala sa Bojanom Popović, ali i ostalim prethodnim selektorima.

"Pričala sam sa njom, ali i sa svim selektorima koji su prije bili u reprezentaciji. Dobila sam njihovu podršku. Mlad sam trener, a željela sam da čujem njihova mišljenja, iskustva i probleme sa kojima su se susrijetali. Od svih sam dobila prave instrukcije. Sa igračicama neću to razmjenjivati, jer želim da krenemo od nule".

Najduže je radila sa Draganom Adžićem, logično je da je on ostavio najveći pečat i uticao da bude posvećena odbrani.

"Dragan Adžić je neko sa kim sam odrasla i sa kojim sam ostvarila sve uspjehe, ali dođe vrijeme kad bi trebalo da gradim svoj stil i filozofiju. Ne kažem da mi njegov sistem nije pomogao, biće sličnih stvari, ali i promjena. Bilo je trenera sa kojima sam radila i u mlađim kategorijama, kao i Per Johanson i Kim Rasmusen, a pokupiću sve ono što je dobro i promijeniti sve što mislim da je ovom timu potrebno", zaključila je Lazovićeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније