Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

23. 09. 2024. 14:33 >> 14:36

igrao u borcu

KK Podgorica dovela Amerikanca

Entoni Smit (27) novi je košarkaš KK Podgorica.

Igra na poziciji krilnog centra i centra.Karijeru je započeo na Barton Kantri Komjuniti koledžu u Kanzasu.

Kao student druge godine pomogao je ekipi da sezonu završi sa skorom 25-8. Odigrao je sve utakmice, gdje je bilježio 12,7 poena po meču, uz 8,3 skoka po duelu.

Kasnije se pridružio Marej Stejt Rejsersima. U sezoni 2018/2019. doživio je povredu skočnog zgloba, zbog čega je propustio veći dio sezone. Naredne takmičarske godine (2019/2020.) vratio se nakon povrede, ali je uspio da prosječno bilježi 6,6 poena i 7,5 skoka.

U sezoni 2020/2021 imao je prvo evropsko iskustvo, kada je igrao u ABA ligi za Borac iz Čačka. Na 24 utakmice postigao je 163 poena, uz 91 skok, a zanimljivo je da je protiv Budućnosti oba meča bio dvocifren (10 i 14 poena).

Zatim je igrao u Portugal za Importal, te Francuskoj (UBCM), a prošle sezone imao angažman u Mongoliji i Meksiku.

Za Apes je imao prosjek 17 poena i 9 skokova, dok je za Guajmas na 13 utakmica imao prosjek 9.8 poena, 5.1 skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније