Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 09. 2024. 13:04 >> 13:05
Čitaj mi:

POTPISAN UGOVOR

Rekonstruiše se KCCG i bolnice na Cetinju i u Bijelom Polju

Ministar zdravlja Vojislav Šimun potpisao je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od dva miliona eura sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), za rekonstrukciju Kliničkog centra Crne Gore, Opšte bolnice Bijelo Polje i Opšte bolnice na Cetinju.

Šimun je kazao da je ovo izuzetno važan projekat za crnogorsko zdravstvo, imajući u vidu starost zdravstvene infrastrukture u Crnoj Gori.

„Jedan od strateških ciljeva ministarstva kojim rukovodim, jesu upravo novi kapitalni projekti i obnova postojećih zdravstevnih ustanova, pa smo tako pored realizacije programa MEEP 1 i 2, uvrstili i ovaj projekat. Osim očiglednog benefita u domenu uštede energije, jako je važno istaći da ćemo rekonstrukcijom ovih bolnica dobiti poboljšanje uslova rada za zdravstvene radnike, kao i komforniji i sigurniji boravak za naše pacijente“, naveo je Šimun.

On je naglasio da je to što je EBRD obezbijedila tri miliona eura granta za studije izvodljivosti i potrebe troškova za eksperte koji rade na ovom projektu, znak povjerenja i dobre saradnje Ministarstva zdravlja sa ovom uglednom evropskom institucijom.

„Očekuje se da će ovaj projekat otvoriti put za dalja ulaganja EBRD-a u javne zgrade, od čega će koristi imati i građani i životna sredina. Kroz poboljšanje energetske efikasnosti i održivosti, renovacije će unaprijediti infrastrukturu bolnica, poboljšati kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama i povećati nivo udobnosti — ključne faktore za zdravstvene ustanove” kazao je Remon Zakarija, šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru.

Šef sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom pozdravio je investiciju koja će doprinijeti boljem kvalitetu zdravstvenog sistema i Zelenoj agendi.

„Radujemo se kontinuiranoj i ambicioznoj agendi Crne Gore u oblastima obnovljivih izvora energije i energetskoj efikasnosti u javnim zgradama, predviđenoj u EU Reformskoj agendi za Crnu Goru, a u skladu sa ciljevima talasa renoviranja EU“, izjavio je Engstrom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније