Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 09. 2024. 15:38 >> 15:38
Čitaj mi:

Jedna u OŠ "Radojica Perović"

Planirano otvaranje 32 "EdTech" laboratorija u crnogorskim školama

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija je posjetila OŠ ,,Radojica Perović” u kojoj je svečano otvorena EdTech laboratorija.

kako navode u Ministarstvu, trenutno je u Crnoj Gori u toku opremanje 32 laboratorije u osnovnim i srednjim školama koji uključuju najsavremeniju opremu poput 3D reciklatora i štampača, setova robota, laptopova, a planirano je da se u narednom periodu opremi 100 ovakvih laboratorija.

"Na ovaj način ćemo stvoriti preduslove za realizaciju nastave iz STEM disciplina, prvenstveno robotike i programiranja, ali i promovisati implementaciju kreativnog i interaktivnog učenja u ostalim disciplinama. U okviru ovih laboratorija učenici će imati priliku da unaprijede ne samo digitalne, već i prezentacione, organizacione, preduzetničke, liderske i druge vještine, a posebna pažnja će biti posvećena realizaciji projekata realizaciju eko-programa koji doprinose svim aspektima održivog razvoja – socijalnim, ekonomskim i ekološkim", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније