Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

23. 09. 2024. 14:08 >> 14:08

STUPIO NA DUŽNOST

Ambasador Mirković predao akreditivna pisma Bajdenu

Novoimenovani izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama Jovan Mirković predao je akreditivna pisma predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu čime je zvanično stupio na dužnost.

kako navode u saopštenju, na sastanku je ocijenjeno da dvije zemlje njeguju dugu istoriju prijateljskih odnosa, te je izražena zahvalnost za ličnu podršku koju je predsjednik Bajden pružao tokom integracije Crne Gore u evroatlantske strukture i širu međunarodnu zajednicu.

"Ambasador Mirković je izrazio spremnost da radi na daljem jačanju bilateralnih veza, uz uvjerenje da će Crna Gora i SAD nastaviti da unaprjeđuju saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, sa fokusom na ekonomsku saradnju, borbu protiv klimatskih promjena, očuvanje energetske sigurnosti i promociju demokratije", navode u saopštenju MVP-a.

Dodaje se da je Bajden istakao da Crna Gora i SAD dijele gotovo 150 godina prijateljstva, te ukazao na zajedničku posvećenost trgovini, investicijama, bezbjednosti i kulturnoj razmjeni. Na toj liniji, dodao je da će prisustvo ambasadora Mirkovića biti od suštinskog značaja za održavanje snažnih veza između dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније