Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

23. 09. 2024. 17:03 >> 17:01
Čitaj mi:

DOLINA BEKA

Izrael započeo napade na istoku Libana

Izrael je danas popodne započeo vazdušne udare u dolini Beka na istoku Libana, rekao je izvor libanskog Hezbolaha Gardijanu.

Britanski list prenosi da je napadnut kvart kraj Balbeka u istočnom dijelu doline.

Portparol izraelske vojske rekao je stanovnicima da se evakuišu sa tog područja dva sata ranije, upozorivši da će tamo uskoro početi vazdušni udari na mete Hezbolaha.

Izraelski mediji prenose da su počeli udari u dolini Beka, pošto je isteklo upozorenje IDF da se napuste zgrade u kojima ekstremistički Hezbolah drži oružje.

U proteklim satima upozoreni su i stanovnici južnog Libana i južnog dela Bejruta tekstualnim porukama da se evakuišu.

Libanski ministar informisanja Zijad Makari dobio je telefonski poziv sa snimljenom audio porukom IDF da se evakuiše iz zgrade u kojoj se nalazi, objavio je katarski list Al-Arabi al Džadid.

Udari su danas popodne zabilježeni u Nabi Čitu i Sarainu, duboko u libanskoj teritoriji.

U ranijim izraelskim udarima na jug Libana ubijeno je više od 180 i ranjeno oko 700 ljudi, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније