Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

23. 09. 2024. 17:12 >> 17:12
Čitaj mi:

SASTANAK sa europoslanicima

Gorčević u Briselu: Crna Gora je nadomak cilja

Crna Gora je sve svoje kapacitete usmjerila na ispunjenje obaveza i ubrzano zatvaranje pregovaračkih poglavlja, poručila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević u Briselu. Ona je kazala da nas čeka još mnogo posla, ali da smo odlučni i spremni.

"Nema prečica, niti predaha jer smo nadomak cilja koji će omogućiti bolji život naših građana“, poručila je ona.

Gorčević je danas imala odvojene sastanke sa poslanicima Evropskog parlamenta, Toninom Piculom i Tomasom Vajcom. Ona je upoznala sagovornike sa aktuelnim stanjem u pregovaračkom procesu, te mapom puta za zatvaranje svih pregovaračkih poglavlja.

Europoslanici su istakli da Crna Gora može da računa na podršku Evropskog parlamenta prilikom ubrzavanja svog evropskog puta i uspostavljanja nove dinamike u pregovaračkom procesu s EU, saopštili su iz Ministarstva evropskih poslova. 

Sagovornici su se saglasili da se proces pristupanja mora odvijati po zaslugama, uz želju da Crna Gora uspješno sprovede svoje ambiciozne ciljeve i postane sljedeća članica EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније