Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

23. 09. 2024. 14:58 >> 14:58

RUDnik Uglja Pljevlja

Plan za realizaciju preporuka DRI do kraja oktobra

Iz nove uprave Rudnika uglja ističu da će do kraja oktobra i shodno zahtjevu, dostaviti DRI-u, Plan aktivnost za realizaciju preporuka koje su date u današnjem izvještaju DRI, kao i pripremiti Izvještaj o realizaciji preporuka krajem prvog kvartala sljedeće godine.

Povodom današnjeg izvještaja Državne revizorske institucije, koja je izrazila pozitivno mišljenje na reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja, ali i negativno mišljenje na reviziju usklađenosti poslovanja „Rudnika uglja“ Pljevlja za 2023. godinu, novo rukovodstvo kompanije navodi da je cilj novog menadžmenta upravo da novim projektima, u skladu sa preporukama DRI, poveća ulaganja namjenskih rezervisanih sredstava za rekultivaciju površina Rudnika što nije bio slučaj u prethodnom periodu.

Kako navode u saopštenju, novom sistematizacijom koja je spremna, svi ugovori o radu zaključivaće se u skladu sa odredbama Zakona o radu kao i dijela koji se odnosi na obavezu javnog oglašavanja.

"Naglašavamo da će sve nadležne službe i novi menadžment Rudnika učiniti sve kako bi pojačale kontrolu i ispravili navedena odstupanja i neusklađenosti nastale tokom 2023. godine, te uskladiti poslovanje u cilju jačanja dobrog i transparentnog korporativnog upravljanja. Rudnik uglja će tako, do kraja oktobra i shodno zahtjevu, dostaviti DRI-u, Plan aktivnost za realizaciju datih preporuka kao i pripremiti Izvještaj o realizaciji preporuka krajem prvog kvartala sljedeće godine", navode u ovoj kompaniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније