Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P. R. [ Beta ]

25. 10. 2024. 13:25 >> 13:19
1
Čitaj mi:

Fon der Lajen

"BiH 20 miliona za saniranje štete u poplavljenim područjima"

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Sarajevu da je Bosni i Hercegovini uplaćeno je 20 miliona eura interventnih sredstava za saniranje štete u poplavljenim područjima u Federaciji BiH.

Poslije sastanka sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto ona je istakla da BiH može računati i na sredstva iz Fonda solidarnosti tokom procesa obnove.

Fon der Lajen nije dala konkretan odgovor na napore BiH da ispuni reforme koje je Evropska unija postavila u Planu rasta.

Krišto je izjavila da je usaglašeno 111 od 113 reformi i da je o tome podnijet izvještaj EU.

Spisku zahtjeva Evropska unija dodala je usaglašavanje viznog režima, borbu protiv korupcije, kao i monitoring budžeta.

Usaglašavanje viznog režima podrazumijevalo bi uvođenje viza državljanima Rusije, Kine, Turske i još nekih zemalja, što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije odbio.

Fon der Lajen se jutros sastala i sa članovima Predsjedništva BiH, a iz BiH otputovala u Beograd na sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније