Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ N1 ]

20. 09. 2024. 07:17 >> 07:18
Čitaj mi:

UKRAJINSKI LIDER

Zelenski u posjeti Americi, predstavlja Bajdenu “plan pobjede“

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otputovaće sljedeće nedjelje u SAD, gdje će američkom kolegi Džozefu Bajdenu predočiti ukrajinski ''plan pobjede'', saopštio je njegov portparol Sergej Nikiforov.

“Zelenski će Bajdenu predstaviti svoj plan pobjede. Očekuje da će razgovarati o detaljima plana, kao i o daljoj podršci SAD Ukrajini“, rekao je Nikiforov.

Zelenski će posetu SAD otpočeti govorom na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, a zatim če održati odvojeni sastanak sa Bajdenom, prenosi Politiko.

Pored toga, Zelenski će se sastati sa predstavnicima američkih odbrambenih i energetskih kompanija i ukrajinske zajednice, a na marginama Generalne skupštine održaće bilateralne razgovore sa nacionalnim liderima i međunarodnim organizacijama.

Bijela kuća je potvrdila da će se Bajden sastati sa Zelenskim narednog četvrtka, dok će se potpredsednica Kamala Haris sastati sa njim odvojeno, rekla je danas sekretarka za štampu Karin Žan-Pjer u saopštenju.

Ranije u avgustu, Zelenski je najavio namjeru da ukrajinski “plan pobede“ predstavi Bajdenu, ali i predsjedničkim kandidatima, demokrati Kamali Haris i republikancu Donaldu Trampu.

Tramp, koji je ranije odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobijedi u ratu protiv Rusije, rekao je da će se “vjerovatno“ sastati sa Zelenskim sljedeće nedjelje, piše Politiko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније