Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ PV portal ]

07. 07. 2024. 18:32 >> 18:34
Čitaj mi:

UPRAVA RUDNIKA UGLJA OBEĆAVA

Novom sistematizacijom Railić i drugi radnici biće vraćeni na posao

Rudnik uglja AD Pljevlja intezivno radi na pripremi nove sistematizacije, koja će biti finalizirana u narednih 20 do 30 dana i predložena Odboru direktora kompanije na usvajanje, poručili su u toj kompaniji nakon što se na društvenim mrežama i nekim medijima pojavio apel da se pomogne Dejanu Railiću koji je nedavno dobio otkaz.

Kako navode u Rudniku, novom sistematizacijom riješiće problem ne samo kolege Dejana Railića, zbog kojeg je danas pokrenuta akcija na društvenim mrežama i od pojedinih medija, već i drugih vrijednih radnika u proizvodnji, koji su poslije tri godine rada na određeno zbog zakonskih ograničenja morali dobiti otkaz.

"Izvršni direktor RUP-a Nemanja Laković, koji je na tu funkciju imenovan prije dva mjeseca, inicirao je izradu nove sistematizacije, pa je krajnje licemjerno pozivati novog izvršnog direktora na odgovornost, jer iz nekih razloga prethodne tri godine neko nije usvojio novu sistematizaciju, kojom bi i Railiću i drugim vrijednim ljudima bila obezbijeđena stabilna radna mjesta, a pogotovu zaposlenim iz proizvodnje koji rade najteže rudarske poslove", navode u Rudniku.

Kako dodaju, žao im je što pojedini mediji nisu sačekali odgovor Rudnika uglja, a i svjesno su zanemarili intervju u kome je direktor Laković govorio o ovom problemu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније