Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

24. 10. 2024. 11:30 >> 11:32
Čitaj mi:

ministar u vašingtonu

Dukaj: Želimo aktivno doprinositi kolektivnoj bezbjednosti

Crna Gora, uz pomoć međunarodnih partnera, želi da kao punopravna članica NATO-a aktivno doprinosi kolektivnoj bezbjednosti i zato je naš prioritet permanentno jačanje kadrovskih kapaciteta kroz usavršavanje zaposlenih u Vladinom CIRT-u i budućoj Agenciji sa sajber bezbjednost, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Tokom boravka u Vašingtonu, na temu ekonomskog dijaloga SAD-Crna Gora, Dukaj i generalni direktor za infrastrukturu i informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise Dušan Polović sastali su se sa predstavnicima američke Agencije za sajber bezbjednost (CISA) i Biroa za sajber prostor i digitalnu politiku (CDP).

"Na sastanku je iskazano zadovoljstvo obje strane sa kvalitetom dosadašnje saradnje i razmotreni su načini za proširenje saradnje. Ministar Dukaj upoznao je sagovornike o rezultatima rada i napretku Crne Gore u jačanju sajberotpornosti i sagovornicima naročito zahvalio na dosadašnjoj saradnji", saopštilo je Ministarstvo javne uprave.

Kažu da je poseban akcenat sastanka bio na uspostavljanju međusobne razmjene informacija o prijetnjama i da su u tom smislu dogovoreni dalji koraci.

Iz ministarstva su rekli da je Dukaj dobio uvjeravanja da će biti sprovedeni različiti modaliteti usavršavanja crnogorskih predstavnika kroz različite programe Stejt departmenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније