Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

27. 10. 2024. 07:57 >> 07:57

STRADALA ČETIRI VOJNIKA

Iran optužio SAD za saučesništvo u napadu Izraela

Ne nazire se kraj sukoba na Bliskom istoku. Iran je optužio Ameriku za saučesništvo u izraelskom napadu na zemlju, u kojem su stradala četiri iranska vojnika. S druge strane, američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da je Izrael gađao isključivo vojne ciljeve u Iranu. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš duboko je uznemiren zbog eskalacije sukoba u regionu.

Četiri iranska vojnika stradala su u izraelskom napadu na Iran, u noći između petka i subote, saopštila je iranska vojska.

Izrael je izveo više vazdušnih napada na teritorije Irana i Sirije, u kojem su učestvovale desetine izraelskih aviona.

Misija Irana pri UN, istovremeno, navela je da su izraelski lovci napali iz iračkog vazdušnog prostora, optuživši SAD za saučeništvo, a iransko ministarstvo spoljnih poslova istaklo je da Iran ima pravo i dužnost da se brani.

S druge strane, američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da se nada da izraelski napad na Iran predstavlja kraj uzajamnih napada te dvije zemlje.

Portparol izraelske vojske Daniel Hagari, takođe, izjavio je da su ciljevi noćnog napada na Iran uspješno postignuti, kao i da je odmazda završena.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa, saopštilo je da je broj stradalih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra prošle godine porastao na 42.924, dok se broj povrijeđenih popeo na 100.833.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније