Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

28. 10. 2024. 14:35 >> 14:29
Čitaj mi:

TRETMAN IMIGRANATA

Bajden nazvao Maska licemjerom zbog nekadašnjeg ilegalnog boravka u SAD

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden danas je oštro kritikovao Ilona Maska zbog licemerja u vezi tretmana imigranata, nakon objavljenog izvještaja da je i sam izvršni direktor Tesle nekada radio ilegalno u SAD.

Mask je taj izvještaj negirao.

"Taj najbogatiji čovjek na svijetu je bio ilegalni radnik. Trebalo je da bude u školi kada je došao sa studentskom vizom. Nije bio u školi. Kršio je zakon. I on govori o svim ovim ilegalcima koji nam sada dolaze?" rekao je Bajden tokom kampanje u Pitsburgu.

Vašington post je objavio da je Mask radio ilegalno u SAD dok je u njoj boravio sa studentskom vizom. List navodi da je Mask stigao SAD 1995. na postdiplomski program na Univerzitetu Stenford, "ali nikada nije upisao kurseve, već je radio na svom startap-u".

Mask je na društvenoj mreži Iks (koja je u njegovom vlasništvu) da je imao dozvolu za rad u SAD i dodao: "Bajden laže."

Investitori u Maskovu kompaniju Zip2 bili su zabrinuti zbog mogućnosti da njen osnivač bude deportovan, pa su mu dali rok za dobijanje radne vize, navodi se u izvještaju.

Novine su takođe citirale mejl Maska iz 2005. suosnivačima kompanije Tesla, u kojem je priznao da nije imao dozvolu da bude u SAD kada je pokrenuo Zip2.

Prema nalogu, taj imejl je dostavljen kao dokaz u tužbi za klevetu u Kaliforniji i u njemu piše da se Mask prijavio na Stanford kako bi mogao legalno da ostane u zemlji.

Mask je dao više od 70 miliona dolara republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trampu u kampanji za izbore koji se održavaju 5. novembra i jedan je od najvećih donatora stranke. Prisustvovao je mitinzima u izbornoj kampanji, često ponavljajući Trampovu mračnu retoriku protiv imigracije.

Tramp je obećao da će Masku dati značajnu ulogu u svojoj administraciji, ako pobijedi na predstojećim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније